Количка

0 артикула

Политика за защита на личните данни

Политика за защита на личните данни на електронна книжарница sbb.bg/shop и сайт за абонаменти sbb.bg/abo 


Защитата на личните данни на нашите клиенти винаги е била наш приоритет. При събирането и обработването им ние прилагаме РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/679 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни, както и другото приложимо законодателство на Република България.

Тази „Политика за защита на личните данни” на оперираните от СББ Медиа АД електронна книжарница sbb.bg/shop и сайт за абонаменти на списания  sbb.bg/abo описва начина, по който обработваме вашите лични данни. Това включва тяхното събиране, използване, съхраняване, разкриване и изтриване, или най-общо - обработване.


Какви лични данни събираме

·         Когато пратите абонамент, купувате продукт или създавате акаунт можем да събираме име, пощенски адрес, телефонен номер, e-mail, информация, свързана с начин на плащане и др.

·         Съхраняваме история на поръчките, направени от нашите клиенти.

Защита на личните данни

СББ Медиа АД, като администратор на лични данни, предприема различни  мерки за да ги защити от загуба, кражба и злоупотреба (вкл. но не само технически, физически и организационни). 


Съхраняване на личните данни

Ние ще съхраняваме личните ви данни Ви данни за период, необходим за изпълнението на конкретната цел, за която те са събрани, след което те ще бъдат изтрити, освен ако законодателството не изисква по-дълго съхранение.

Срокът за съхранение на личните Ви данни е 6 години /2190 дни/ , като данните се съхраняват в упоменатия срок за целите на данъчната и счетоводна отчетност. След изтичане на срока личните Ви данни се заличават.


Използване на личните данни за изпълнение на вашата поръчка

·          Основната цел на обработката на Вашите лични данни е да изпълним вашата поръчка, както и изискванията на търговското и данъчното законодателство на Република България.


Използване на личните данни за целите на директния маркетинг

·         Ние не предоставяме Вашите лични данни на трети страни за цели на директен маркетинг.

·         Ние използваме личните ви данни за директен маркетинг единствено в съответствие с разпоредбите на РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/679 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и другото приложимо българско законодателство.

·         Ние може да ви информираме за изтичащ абонамент за да имате възможност да го подновите навреме, ако имате желание. Това е единственият сигурен начин да се предотврати пропускане на броеве на списание.

·         Книгите, издавани от СББ Медиа АД, се продават само он-лайн в sbb.bg/shop и понякога за кратък период в обекти за продажба на списания, нямат постоянно предлагане в книжарници или други търговски обекти. Периодически и само след внимателна преценка ние може да ви изпращаме информация за нови заглавия и актуални промоции, които сме подбрали на база на вашите поръчки до момента и биха представлявали интерес за Вас.

·         Този тип употреба на лични данни представлява наш „законен интерес” по смисъла на РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/679 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни.

·         Вие имате право безплатно и по всяко време да откажете използването на личните ви данни за директен маркетинг, с което ние трябва да се съобразим.


Разкриване пред трети страни

Ние не даваме право на използване и не продаваме Ваши лични данни (по смисъла на GDPR) на трети страни.

Ние не разкриваме и не споделяме Ваши лични данни (по смисъла на GDPR) на трети страни с изключение когато това се налага за да изпълним вашите поръчки (например на Български пощи, куриерски фирми, финансови институции във връзка с ваша поръчка на книги, стоки или абонамент на списание), както и когато сме задължени да го направим пред компетентните държавни органи въз основа на законодателството на Република България.


Прaва на субекта на лични данни

Имате право да поискате поправка на грешки в записаните при нас Ваши лични данни, да възразите срещу тяхното обработване, да поискате данните Ви да бъдат изтрити („правото да бъдеш забравен“) или да оттеглите съгласието си за обработване на лични данни като изпратите искане по имейл до privacy@sbb.bg.

Тези искания ще бъдат приемани само ако са изпратени от имейла, използван за създаване на акаунт или при поръчка за да се избегнат злоупотреби. При необходимост, имаме правото да поискаме от Вас допълнителна информация за да установим самоличността на подалия искането субект на данните.

На подадени искания относно лични данни ще отговорим в едномесечен срок, а в случай на необходимост от удължаване на срока ще бъдете информирани за новия срок и за причините за забавянето.

Можем да откажем да обработваме искания, които се повтарят неоснователно.

При неполучаване на задоволителен отговор от наша страна Вие имате право да подадете жалба до Комисия за защита на личните данни, kzld@cpdp.bg,  бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2, 1592 София.


Бисквитки

При посещаване на нашите уеб страници върху компютър или друго крайно устройство на Потребителя могат да бъдат инсталирани бисквитки/кукита (cookies) – малки текстови файлове с информация, които се запазват от Интернет страница чрез Интернет сървър върху твърдия диск на крайното устройство на Потребителя.

Бисквитките позволяват на сайта да работи по-добре и да съдържа максимално полезна за Вас информация. Можете да настроите интернет браузъра си, така че да не запаметява бисквитките или да изтриете запаметените бисквитки.


Контакти
Администратор: СББ Медиа АД, ЕИК 131173325, ул. „Отец Паисий” 15, 1303 София, България, тел. 02/4016 849, email: privacy@sbb.bg